AYVALIK`TA ‘5 YILLIK STRATEJİK PLANLAMA'

AYVALIK`TA ‘5 YILLIK STRATEJİK PLANLAMA

Ayvalık Belediyesi tarafından birim müdürlerinin de katıldığı Ayvalık`ın 5 yıllık Strateji Plan Toplantısı düzenlendi.

 Ayvalık Belediyesi tarafından birim müdürlerinin de katıldığı belediye birimleri arasındaki koordinasyon kopukluklarının düzeltilebilmesi için Ayvalık`ın ‘5 yıllık Strateji Plan Toplantısı’ düzenlendi ve 5 yılda nelerin yapılacağı planlanırken, tarihi Ayvalık Belediye Binasını yeterli olmadığı ve yeni bir hizmet binası yapılması gerektiği de vurguladı.

Ayvalık Kırlangıç Tesislerinde gerçekleşen toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri katılırken, Strateji Geliştirme Uzmanı tarafından toplantıda katılımcılara stratejik plan hakkında sunum yapılırken, belediyenin gelir ve giderleri hakkında da bilgi verildi.

Ayvalık Belediyesi, ilçenin 5 yılına ışık tutacak olan 2015 – 2019 Stratejik Planı’nın hazırlık sürecinde halkın görüşlerini de alacağını ve Ayvalık`ın 5 Yıllık Stratejik Planın Ekim ayında yapılacak olan Belediye Meclisi’ne sunulması planlandı.

“Önümüzdeki 5 yılda neler yapacağımızı planlıyoruz. Bizim Ayvalık`ta çevreyle ilgili tehditleriniz var. Suyumuzun sıkıntılı olması bizim için tehdit oluşturuyor. Bu da burada hem yaşamı hem de ilçenin ekonomisini etkiliyor. Trafik bizim en büyük tehditlerimizden biri. Ayvalık için tehdit oluşturan şeyler bunlar. Yaşamı zorlaştıran özellikle trafik sorunu, bunların hepsi için düzenleme yapılması gerekir. Bunları öncelikle yeni projelerle elimizdeki imkanları değerlendirerek yolları, sokakları yeniden düzenlemeliyiz” diyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Kocaseyit Havaalanının bu bölgede yapılması bizim için bir fırsattır. Ulaşımın kolay yapılması sadece yabancı turizm değil iç turizmde de hareket getirecektir. Turizm bizim en büyük fırsatlardan bir tanesi. Ayvalık`ın doğal güzelliği, ürünler, bunlar bizim için büyük fırsat. Ayvalık halkı bize güvensin. Onlara hak ettikleri hizmetleri sunacağız” dedi.

“Ayvalıklıların sağlıklı, modern bir kentte yaşamaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ayvalık`ın, spordaki potansiyelini ön plana alacağız. Kültür ve Sanat etkinliklerimizi, halka daha çok açmak ve hatta etkinlikleri açık alanlara taşımak ve Ayvalık`ı her alanda örnek kent yapmak da hedeflerimiz arasındadır” diye bilgi veren Başkan Rahmi Gençer, “İlçemizin 5 yıllık Stratejik Planında hayat bulacak ve ilçemizi yepyeni ve umut dolu bir geleceğe taşıyacaktır” diye konuştu. ENVER DOLGUN-AYVALIK

 



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false